Monday, March 7, 2011

libur..libur.. lililiburrr!!!

satu perkataan x asing lagi bagi student yg blajo kt indon..
hehe.. LIBUR!!!
bg anda yg belum tahu libur ni mksdnye holiday or cuti la..
so, nak habaq mai ni.. skrg cheq tgh cuti.. actually last paper ari2 4/3.. tp baru skrg berkesempatan utk update blog..muahahahaha..

alhamdulillah selesai sudah short sem slama 2 weeks.. harap2 usaha membuahkan hasil, n result yg cemerlang akan diperoleh..

skrg cuti yg masih berbaki lebih kurg smggu ni ape nak buat??
any suggestion guys?
i was thinking about going for a vacation..perhaps BALI..
but when it comes to lack of budgets,, terpaksa la lupakan hasrat murni tu (ade spe2 nak bg rp. 2 juta kt aku x?? huhu)
then, terpaksa la decide utk ddk rumah je.. study ke.. ape ke, masak ape2 yg sedap..
tp still plan nak keluar dari hiruk-pikuk kota jakarta ni.. myb pegi balik hari je kot ke bogor or bandung, tgk la mcm mne..

ble fikir2 balik ade hikmah jgk cuti n x buat ape2.. at least boleh jgk belek2 buku mata ni... since block dpn mmg killer, kne la start awal.. yip2.. smgt!! harap2 smgt tu xpadam dgn sekelip mata...

n.. opss,, baru teringat..
hari ni kot rsenye result sem 5 akan kluar... fuhhh.. cuak2.. harap2 semua block lls dgn jayanya.. x harapkan cemerlang, sbb mmg tau x brp nak ok sgt,, dapat lulus pn syukur sgt2 dah.. sbb kalau nak repeat kne byr sndiri.. 1 block=rm 1000, 4 block= rm4000.. mana wa nak cikau duit maa,, elaun sbulan pn rm1000 je... huhuhu...

ok, abaikan psl study,, berbalik cerita td..
harap2 aku dpt manfaatkan cuti dgn sebaiknya..
smbung2 tls byk2 lagi enrty yg bermanfaat kt blog ni(sorry, entry kali ni x berpaedoh sgt.. haha)..

ok.. buhbye...


- satu hari pasti akan ke sana -

9 comments:

pAan said...

aiseh..block tu apa?

badiuzzaman said...

haha.. ktorg belajar sistem block.. dlm 1 sem ade 4/5 block.. so, 1 block lebih kurg sebulan n lebih.. study ikut system,.. contoh 1 block ni blajar pasai cardiovascular je.. then, next block system respiratory n so on.. ada paham??

pAan said...

oh..haha..k2..paham..

Si kOtAk HaTi said...

oo...smua med student gne sistem block ke??

kucIngbUnge said...

x jugak.ade yg gune system subjek.:)

badiuzzaman said...

si kotak hati: hah, kucingbunge dah menjawab pertanyaan saudari..

kucingbunge: next week balik alex kan? have a safe journey.. doakan aku ye.. =)

Si kOtAk HaTi said...

kucingbUnge : thanks...(^_^) lme x nmpk...
badiuzzaman : ok..tq gak...heee~~

kucIngbUnge said...

SKH:huhu,slalu on9 gne hp je,ta bleh nk update belog.[sgt limited]

bad: yupp,friday night..iA,i will.

adwafarahin said...

huhu lama jugak x berholiday